Parut Chicken Pox Bersih Kulit Lebih Cantik dalam 3 Bulan

Share on facebook
Share on twitter
testimoni set cantik shaklee untuk parut chicken pox

Chicken pox ialah infeksi yang disebabkan virus varicella-zoster. Ia akan menyebabkan berlaku kegatalan dan kulit merah serta berbiji seperti berisi air. Chicken pox sangat mudah dijangkiti terutama kepada mereka yang tidak pernah dapat chicken pox atau tidak di vaksin. Hari ini, vaksin untuk melindungi masalah chicken pox telah disediakan. Vaksinisasi untuk chicken pox adalah selamat dan ia merupakan cara paling efektif untuk mengelakkan masalah chicken pox ini.

Simptom Chicken Pox
Bintik air yang gatal muncul setelah 10 hingga 21 hari terdedah dengan virus dan kebiasaannya akan berkekalan selama 5 hingga 10 hari selepas itu. Simptom lain yang akan muncul satu hingga dua hari selepas kehadiran bintik tadi termasuklah :
  • Demam
  • Hilang selera makan
  • Sakit kepala
  • Keletihan

Apabila bintik tersebut hilang, ia akan melalui 3 fasa :
  1. Benjolan merah atau pink (papules), akan pecah dalam masa beberapa hari
  2. Bintik kecil yang berisi cecair (vesicles), akan terbentuk dalam sehari dan pecah berair
  3. Parut, datang selepas yang dua di atas pecah dan ambil masa beberapa hari untuk sembuh malah boleh makan bulan

Virus chicken pox ini boleh disebarkan dalam masa 48 jam sebelum bintik tersebut muncul dan virus kekal berjangkit sampai semua bintik tersebut pecah. Dalam kes tertentu yang lebih serius, bintik itu boleh ada di seluruh tubuh badan kita termasuklah dalam tekak, mata, malah alat kemaluan.
Cara Hilangkan Parut Chicken Pox
  • Minyak Rosehip seperti yang terkandung di dalam GLA Complex
  • Retinol yang akan membantu mempercepat proses penyembuhan dan meningkatkan sel kulit baru untuk tumbuh seperti YOUTH Activating Serum
  • Vitamin E yang akan melembapkan dan menambah baik kulit yang kering, bersisik serta kasar kesan dari parut chicken pox.

Testimoni Set Kecantikan Shaklee dan Parut Chicken Pox
Parut Chicken Pox Bersih dalam masa 3 Bulan selepas konsisten dengan ESP dan Vitamin C Shaklee
Kredit : Puan Mas Ismail

Puan Mas konsisten dengan ESP dan Vitamin C dalam masa 3 bulan. ESP ni adalah protein yang membantu untuk renew balik sel kulit muka kita yang dah rosak sebab chicken pox. Vitamin C pula akan cover balik kolagen yang hilang kesan dari chicken pox. Hasilnya? Kulit bersih dan licin.

Nak Dapatkan Set Kecantikan Shaklee
Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 hari ini (klik untuk WhatsApp).

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us