Kekal Awet Muda Dengan 5 Tips Mudah Ini

Share on facebook
Share on twitter
5 Tips Nampak Muda Mudah
1. Rajin Senyum
Tak dapat dinafikan lagi. Hanya dengan senyuman, kita akan nampak lebih muda! Apabila kita senyum, otot muka yang digunakan adalah lebih bermanfaat daripada bermasam muka. Senyuman juga merupakan senaman wajah yang paling mudah dilakukan.
Jadi, senyum-senyumlah selalu. Kekalkan manis dalam senyuman, memang mudah nak nampak muda selalu.
2. Sebar Kebaikan
Tua atau muda, sentiasa beri dan sebarkan kebaikan. Sama ada kebaikan dari segi berkata, perbuatan mahu pun kedua-duanya sekali. Kerja penyebaran kebaikan akan membawa emosi yang baik kepada diri, mengekalkan kesihatan semasa dan boleh membantu menyerlahkan keceriaan pada wajah. Kerap membantu memberi kebaikan kepada seluruh persekitaran dan masyarakat agar kita lebih sihat dan kekal muda selamanya.
3. Sentiasa Berfikiran Positif
Fikiran yang positif akan menghasilkan tubuh badan yang lebih aktif dan cergas! Kalau nak tahu antara sebab utama kulit muka cepat kendur dan nampak kusam malah lebih teruk lagi kelihatan tua dari usia sebenar adalah berpunca daripada stress atau tekanan harian. Oleh itu, segeralah untuk sentiasa berfikiran positif walaupun dalam sekecil perkara agar dalaman kita terjaga dengan sempurna supaya wajah ceria berseri.
4. Jaga Kekemasan
Kekemasan kalau tak di jaga dengan sempurna, jangankan yang tua, yang muda trang tang tang pun akan nampak lebih tua dari yang tua. Periksa pakaian walau di mana saja kita berada. Kekemasan ni tak memerlukan pakaian dari jenama mahal, atau pakaian yang menjolok mata. Cukup sekadar bersih serta kemas dan paling penting kita selesa dengan kekemasan tersebut. Less is more.
5. Bersangka Baik
Sifat bersangka baik ini akan mendorong kepada fikiran yang positif dan akhirnya kita akan sentiasa tersenyum. Hasilnya? Ya wajah yang lebih muda dan disenangi ramai.

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us